Усилията на служебния министър на икономиката Кирил Петков да разбере как

...
Усилията на служебния министър на икономиката Кирил Петков да разбере как
Коментари Харесай

След ББР и ДКК саботира министър Кирил Петков

Усилията на служебния министър на стопанската система Кирил Петков да разбере по какъв начин се разходват отпуснатите 630 млн. лева за ремонта на язоворите в страната среща отпор от Държавната консолидационна компания (ДКК).

Пред Нова тв Петков описа, че изпълнителният шеф на ДКК Ясен Спасов не поискал среща с министъра, а изискал да получили в писмена форма неговите въпроси, на които също щял да отговори документално.

" Вчера му писах и запитвам за какво 6 месеца три ремонтирани язовира не се предават на държавното дружество " Управление и стопанисване на язовири ". Очаквам да зная това до края на седмицата ", сподели Петков.

В понеделник служебният министър на стопанската система разкри още два празни водоема край Сливен, чиито приемно-предавателни протоколи за ремонт са подготвени на 31 декември 2020 година и парите за тях са платени - 1.9 млн. лева за единия и 547 хиляди лева за другия. Те обаче не са предадени за стопанисване към държавното дружество и на процедура са безстопансвени. Преди това Петков сподели сходен водоем  " Пазар дере " край Ловеч, в чийто ремонт са наляти 2.3 млн. лева Петков показа и данни за мощно повишени цени на материалите и превоза.

Шефът на " Монтажи " - сдружението, което би трябвало да ремонтира над 400 язовира, също не е разговарял още с министър Кирил Петков. Тихомир Димитров не отговарял на телефонните позвънявания на министъра, нито на изпратените SMS-и.

" Монтажи " има обвързване да се регистрира на ДКК, само че не и на министъра. Новият закон за обществените предприятия е изработен по този начин, че управленията им не могат да се сменят, без да е извършен конкурс ", уточни Петков.

Той обаче е убеден, че ще успее посредством своята комисия за бистрота и надзор да направи по този начин, че останалите 390 язовира ще бъдат ремонтирани при естествени цени и условия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР